Hvordan kom Færøerne og Grønland til at høre til Danmark ?

Undrer mig lidt over det, Danmark er jo ret langt væk fra dem
spurgt af anonymt
  

2 Besvarelser

0 stemmer
Island var blevet koloniseret af vikinger fra Norge, og nogle af dem drog videre til Grønland. Således blev Grønland tilknyttet Norge. Færøerne blev direkte koloniseret af norske vikinger. I 1397 blev Danmark, Norge og Sverige samlet i Kalmarunionen med Danmark som den ledende magt; i starten af 1500-tallet brød den skrøbelige union sammen, da den svenske adel ikke ville underlægges den danske kongemagt. Sverige gik imod uafhængighed, men Norge gik den anden vej og blev i 1537 annekteret som del af det danske kongedømme, og der fulgte Færøerne med. Kolonien i Grønland uddøde i 1500-tallet men i 1700-tallet drog præsten Hans Egede til Grønland for at missionere i og kolonisere Grønland.
Grønland var således dansk koloni fra da, og Færøerne der ellers var norske blev ligesom Grønland efterhånden mere en dansk koloni, så da Danmark i 1814 mistede Norge forblev både Grønland og Færøerne under den danske krone
besvaret af anonymt
0 stemmer
Grønland blev opdaget af vikingerne i år 975 og det var af nogle vikinger de kom fra Island. Fra ca. 986 var grønland knyttet til Norge, men efter 400 år blev de knyttet til Danmark.
Hvad angår Færøerne var de oprindelig Norsk, men da Norge blen annekrteret af Sverige overtog Danmark kontrollen og i 1816 besluttede man at Færøerne skulle være et amt.
besvaret af anonymt
...