Hvordan tilbringer Jehovas vidner deres hverdag? Og hvordan optager de nye medlemmer? Er der forskel på dem og os kristne?

Hvilken religion tilhørte Jehovas vidner oprindeligt?
Hvad går sekten ud på, deres tro. ritualer osv?
Hvad sker der med folk der melder sig ud?
spurgt af anonymt
  

2 Besvarelser

0 stemmer
Hverdage foregår som de fleste andres, dog med en stor forkærlighed for Bibelen. Så der bliver brugt tid på studie af Bibelen, at tage til møder, at undervise andre i Bibelen osv.

Hvis man ønsker at blive et Jehovas Vidne, så vil man ofte studere Bibelen med en eller flere for at være sikker på at man forstår hvert fald de grundlæggende ting og forstår hvad der vil sige at være kristen og følge Bibelen. Herefter kan man indvi sit liv til Gud og lad sig døbe.

Selvom mange lande er grundlagt på de kristne principper, så skiller Jehovas Vidner sig en del ud. Nok meget fordi de ikke ønsker at gå på kompromis med Bibelen.
2 Korinther 6:17 "Derfor, gå ud fra dem, og skil jer ud, siger Jehova, og hold op med at røre det urene; og jeg vil tage imod jer."

Jehovas Vidner er et udspring af en gruppe mennesker som ikke følte at de forskellige kirker og religioner fulgte Bibelen. De satte sig ned og begyndte at diskutere forskellige læresætninger og undersøge dem ud fra Bibelen (herved blev de kendt som "Bibelstudenterne"). Denne gruppe har haft forskellige baggrund, bl.a. fra Adventisterne, kristenhedens kirker, den kongregationalistiske kirke osv... så der har været en del input fra forskellige religioners tanker, som har været grundlaget for at man har sat sig spørgsmålet, hvad er det Bibelen virkelig lærer?
Ordsprogene 4:18 "Men de retfærdiges sti er som det klare dagslys der gradvis vokser indtil højlys dag."

At være et vidne for Jehova (eller Jahve - Bibelens Gud), er jo blot at man følger Bibelen, bl.a. ved at man (som navnet antyder) vidner/forkynder og fortælle andre om Bibelen.
Mattæus 28:19-20 "Gå derfor ud og gør disciple af folk af alle nationerne, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og den hellige ånds navn, og idet I lærer dem at holde alt det jeg har befalet jer."

Ang. at melde sig ud -så forveksler mange det nok med at blive smidt ud. Der er jo forskel fra om man i en klub eller i en forening bryder reglerne så meget at man blive smidt ud, eller om man blot holder op med at deltage i klubbens aktiviteter.
besvaret af anonymt
0 stemmer
Prøv at tage et kig igennem disse mange tidligere spørgsmål og svar om emnet
http://iq.jubii.dk/qa/srch/?q=j ehovas+vidner&mode=&sea rch_target=all
Jeg tror de dækker alt det du spørger om - og der er svaret på forskellige måder, både af nogle der er kritiske overfor Jehovas Vidner og fra nogen der selv er medlemmer.

PS Mht. deres hverdag så lever Jehovas Vidner på de fleste måder ligesom alle andre; de går på arbejde eller i skole, køber ind og laver mad, passer deres børn og den slags :-)
besvaret af anonymt
...