Hvad er det tætteste man kan komme på solen?

Hvad er det tætteste man kan komme på solen?
spurgt af anonymt
  

5 Besvarelser

0 stemmer
Hvis det er koden på din windows adgang du har glemt?

Kan du starte computeren op i fejlsikret tilstand og logge ind på adminstartor profilen og fjerne passwordene på pforfilen.

Dette fungere kun hvis du kan huske kodeordet på adminstarer bruger. (Hvis der er en).
besvaret af anonymt
0 stemmer
De fleste løsninger til at sætte et nyt password koster desværre penge (inklusive ovenstående svar åbenbart), men der er jo ingen garanti for at de virker.

Den direkte løsning er at geninstallere styresystemet - den virker altid.

Problemet er bare at man mister sine data, men hvis man har taget backup af alle sine filer inden kan det jo undgås.

Hvis du ikke har en backup kan det dog stadig nås. Du kan fx gratis downloade en såkaldt LiveCD og brænde den til en CD-rom (på en anden computer forstås). Den CD lader dig boote et helt styresystem (Ubuntu Linux) op uden at skulle installere/ændre noget på harddisken. Herfra kan du så kopiere filer fra dit Windows-drev over til et externt drev eller brænde dem til CD'er også...
http://www.ubuntu.com/download
besvaret af anonymt
0 stemmer
Her anvises der nogle værktøjer der er gratis at bruge og som skulle kunne løse dit problem. Jeg har ikke selv prøvet det, men her ville jeg starte hvis det var min computer

http://www.petri.co.il/forgot_a dministrator_password.htm
besvaret af anonymt
0 stemmer
Du er ikke den eneste det er sket for...

Se svarene på denne febrilske fars søgen:

http://www.experts-exchange.com /Operating_Systems/WinXP/Q_2152 4134.html
besvaret af anonymt
0 stemmer
'Man' kan skam komme helt ind i solen. Det sker for kometer og asteroider hele tiden.

Det afhænger jo helt af hvad man er lavet af. Det er klart, at jo tættere på solen man kommer, desto mere ophedet bliver man. Men kun den side der vender mod solen bliver udsat for solens stråler, så med en konstant rotation - meget lig grillkyllinger i en ovn - vil man kunne klare det lidt længere. En pæn hastighed direkte mod solen vil forkorte den tid man er udsat for solens stråler i, og dermed gøre det muligt at komme tættere på end ellers.

Imidlertid behøver et menneske uden beskyttelse blot at træde udenfor jordens atmosfære. Da vil vi ikke længere have beskyttelse nok til at overleve solens stråler, selv hvis vi skulle kunne overleve de andre faktorer i rummet.

Faktisk er solen jo dræbende selv indenfor atmosfæren, hvis man ingen beskyttelse har.

At rejse mod solen, eller i det hele taget ud i rummet, uden beskyttelse i form at et rumskib, er dog næppe hvad du havde forestillet dig, men det vil jo afhænge af rumskibets sammensætning, hvor tæt man kunne komme på solen, ligesom det ville afhænge af hvor lang tid man skulle opholde sig dér, og hvor hurtigt man måtte rejse dertil.

Faktorer der spiller en rolle er altså:
· Rumskibets sammensætning,
· Rejsehastighed, og
· Opholdets varighed ved destinationen.

Rumskibet opvarmes kun på den side der vender mod solen, så vi kunne blot bygge et rumskib af virkeligt solidt materiale, der kan tåle voldsom opvarmning, og som er så stort at den side der vendte mod solen det ene øjeblik, når at blive kølet helt ned igen, inden det igen vender mod solen.

Det er irrelevant at lege med dén idé, for det vil være alt, alt for dyrt i praksis. Et rimeligt holdbart skib kan vi dog skabe, men det vil næppe være særligt stort, pga. omkostningerne forbundet med at sende så megen masse ud i rummet.

Rejsehastigheden vil vi naturligvis optimere, så 'rumskibet' ville kunne nå så tæt på som muligt, inden effekten fra solen virkeligt slog igennem. Jo tættere vi kommer på solen, desto mindre betydningsfuld bliver denne faktor dog.

Opholdets varighed er interessant. Hvis formålet er målinger på solen, i stedet for et fuldstændigt meningsløst rekordforsøg, ville vi for det første sende en ubemandet sonde, og for det andet slet ikke være interesseret i at komme så tæt som muligt, men snarere prøve at finde en afstand der både er tæt, men også sikker - altså mulig at fastholde sonden i, i et acceptabelt stykke tid, så vi kan få så mange målinger som vi vil have. Da solen er så enorm, er det iøvrigt slet ikke nødvendigt at komme så tæt på. Vi kan sagtens se den, og måle på den uden at komme helt tæt på. Det eneste formål med at komme helt tæt på solen, ville være direkte målinger af solens 'atmosfære'. Det er netop et af formålene med den kommende Solar Probe.

Det tætteste vi HAR været på solen, var da Mariner 10 sonden fløj forbi Merkur i 1974. Det er også den eneste sonde der har besøgt Merkur. Merkurs gennemsnitsafstand fra solen er ca. 58 mio km. - Mariner 10 kom dog så tæt på som ca. 45 mio km. Mariner 10 kredser stadig om solen, men dens udstyr er for længst ødelagt.
Der er desuden en ny sonde på vej mod Merkur: "Messenger" (Merkur var jo gudernes budbringer).

Solar Probe vil komme tættere på end noget andet menneskeskabt objekt - blot ca. 2 mio km. fra solen.

Jeg har ingen anelse om hvor tæt man kunne tillade sig at sende et bemandet rumskib, og da det er et fuldstændigt uinteressant projekt, tror jeg heller ikke der er nogen der har kigget nærmere på forhold og omstændigheder for en sådan mission, og derved har et svar til dig. Vi har jo stadigvæk ikke helt styr på forholdene ved en bemandet mission til Mars - selv 'den modsatte vej' er altså forbundet med temmeligt store problemer.

Mariner 10:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ma riner_10

Messenger:
http://messenger.jhuapl.edu/

Merkur:
http://en.wikipedia.org/wiki/Me rcury_%28planet%29

Solar Probe:
http://solarprobe.gsfc.nasa.gov / Supplement fra 12/07 2006  kl. 10:20:    Godt valg af tags.
... Jeg savner måske personligt lige "rumfart" :-p

***************************** ***************************
Få det bedste ud af jubii IQ:

1. OPRET DIG SOM BRUGER og log ind. Brugere får bedre svar end gæster.
2. UDLOV POINT for svar. Som tommelfingerregel 1 point per svar-linie.
3. Undersøg om spørgsmålet er stillet før, inden du stiller det.
4. Husk at lukke spørgsmålet og BEDØM SVARENE. Alt andet er utaknemmeligt.
5. Vælg, med omhu, meningsfulde, men GENERELLE TAGS - aldrig blot intetsigende eller meget specifikke ord fra spørgsmålet. Et tag er ét ord der siger noget om problemets/spørgsmålets kategori, ikke noget om selve spørgsmålet.
6. Et unyttigt svar er ét du intet har lært af, ikke et der ikke besvarer spørgsmålet præcis som du ville have det. Pas på med at stemple et svar som unyttigt.
***************************** ***************************
besvaret af anonymt
...