Hvad er min bolig værd?

Ad Blocker opdaget

Vores website drives af indtægten fra annoncer. Overvej venligst at slå din Ad Blocker fra og støt vores hjemmeside.

I dag har det aldrig været nemmere at få en boligvurdering og dermed finde ud af hvad din bolig er værd. Det kan nemlig klares online blot ved at indtaste din adresse, herfra klare teknologien resten og hjælper ejendomsmægleren med at komme med en lynhurtig vurdering af din bolig online.

Ejendomvurdering online – Gratis vurdering af hus

Du kan få en fuldstændig gratis ejendomsvurdering online, alt du skal oplyse for at få din boligvurdering, er din adresse og din email. Indenfor kort tid vil du have en boligvurdering i din indbakke og vide hvad din bolig er værd. Dette redskab kan du også bruge som en slagskøberrådgivning, hvis du står og skal byde på et hus, men gerne vil have en ekstern vurdering af hvad det er værd.

Du kan også bestille en rigtig ejendomsmægler til at komme ud og lave et hustjek, hvorefter han el. hun kan give en mere præcis boligvurdering hvor dine forbedringer og evt. mangler er taget med i den samlede ejendomsvurdering. Det samme gør sig gældende hvis du vil have en mere præcis vurdering af en bolig som køber, her kan du vælge at hyre en anden ejendomsmægler som køberrådgiver.

Hvad koster en salgsvurdering?

Som du kan se herover kan du få en gratis vurdering af dit hus online, men i mange tilfælde er det faktisk også helt gratis at få en ejendomsmægler ud for at vurdere huset. mange ejendomsmæglere tilbyder det nemlig som en gratis service at komme med en vurdering på huset i håbet om at du så vælger dem når du skal sælge det.

Hvis du skal have en uvildig salgsvurdering som køber, så skal du med al sandsynlighed betale en ejendomsmægler for at blive din køberrådgiver.

Hvad er salgsprisen på mit hus?

En ejendomsvurdering er ikke det samme som salgsprisen på dit hus, desværre, for så ville det være nemt at regne med. Salgsprisen bliver i stedet sat på baggrund af den udbud og efterspørgsel der er på det tidspunkt du sælger dit hus.

En god indikator for at finde ud af hvad salgsprisen på dit hus er, er at se på de huse der er blevet sat til salg og solgt i dit nærområde i løbet af de sidste par måneder. Du skal dog have i mente at der kan ske en stor udvikling på bare få måneder, så det er ikke nødvendigvis sammenligneligt, tag bare Corona-krisen som et eksempel.

Den bedste måde at fastsætte salgsprisen på dit hus på inden det er solgt, er ved at se på den gennemsnitlige kvadratmeterpris i dit område el. din by for solgte huse indenfor en periode på et par måneder.

Hvad skal huset koste?

Den endegyldige pris på dit hus bør du sætte i samarbejde med en ejendomsmægler, altså den ejendomsmægler du vælger at samarbejde med om salget. En ejendomsmægler kan rådgive og vejlede dig til at sætte en pris på din bolig, men i sidste ende er det dig selv der bestemmer. Bare husk at ejendomsmægleren har altid bred lokal kendskab, og ved derfor ofte ret præcist hvilken pris der er realistisk at sætte på dit hus.

Er du i gang med at købe et hus, er der nogle områder hvor det er så attraktivt at du muligvis skal byde over den udbudte pris, mens du andre steder skal byde under prisen med det argument at du skal have lavet nogle ting på huset før det bliver som du ønsker. Inden du kommer med et bud, er det en god idé at se på liggetiden i området og på din bolig, da det er ret afgørende for om du kan byde under el. måske skal byde over for at sikre dig købet af boligen.

Hvad får et hus til at stige i værdi?

Er du ikke tilfreds med din boligs værdi, så kan du altid gøre nogle ting for at få husprisen til at stige. Nogle af de ting du kan gøre har en direkte indvirkning på værdien, mens andre har en mere inddirekte indvirkning, som f.eks. at det bliver solgt hurtigere.

  • Energioptimering
  • Renovering af badeværelse
  • Gulvvarme
  • Varmepumpe
  • Maling af huset indvendig
  • Maling af huset udenvendig
  • Oprydning og rengøring

Det er ikke altid at større renovering inden et salg nødvendigvis er en god idé. Jo det vil få værdien af din bolig til at stige, men det er ikke sikkert at det stiger med mere end den investering du har lavet i renoveringen. Det kan også være at køber synes det skal være anderledes end du har gjort, og derfor slet ikke ser værdien i renoveringen. Det er derfor bedst kun at lave objektive renovering inden salg, såsom punkterede ruder el. installation af varmepumpe.

Når det kommer til maling, oprydning og rengøring, så kan det være med til at få huset til at fremstå mere attraktivt og dermed øge sandsynligheden for et hurtigt salg og mindske sandsynligheden for et nedslag i prisen.

Leave a Reply