Hvor må man køre på mountainbike?

Ad Blocker opdaget

Vores website drives af indtægten fra annoncer. Overvej venligst at slå din Ad Blocker fra og støt vores hjemmeside.

Du må køre på mountainbike overalt, der er ingen begrænsninger for mountainbikecykler. Færdes du i trafikken gælder der de normale færdselsregler for cyklister, også når du kører på en mountainbike.

Det betyder altså at du skal have reflekser og lys på i mørke, du skal køre på cykelstien, hvis der er en, og ellers i højre side af vejen. Men det fede ved en mountainbike er at den kan køre off-road, og derfor er der også anlagt mountainbike ruter flere steder i Danmark i skove og naturparker.

Mountainbike ruter i Danmark

I Danmark kan du i dag finde mountainbike ruter i de fleste skove, både store og små i Danmark. Det er en sport der har været i eksplosiv vækst, og dem der køre på mountainbike er et engageret folkefærd.

Der er rigtig mange mountainbike ruter i Danmark, fordelt i hele landet. Typisk findes de i skove, men også andre naturarealer ejet af staten har en del mountainbikeruter. Du kan altså finde en mountainbikerute indenfor en times kørsel uanset om du bor i København, på Sjælland, Fyn eller i Jylland.

Der er i alt 102 mountainbike ruter i Danmark opmålt og markeret på statslige områder. Du kan finde en oversigt over alle disse ruter på naturstyrelsens hjemmeside.

De 10 spir

Der er noget der hedder De 10 Spir i Danmark. Det er en samling af 10 af de bedste mountainbike ruter i Danmark. De er spredt over hele landet, og det er et mål at køre alle 10 spir som mountainbikerytter.

De 10 spir er en række af de bedste mountainbike ruter der er anlagt i statens skove. De er opmålt med højdeprofiler og sværhedgrader, og ruten for alle 10 spir er tilgængelig på Naturstyrelsenshjemmeside, samt markeret i de enkelte skove med skilte.

De 10 Spir findes i disse 10 skove i Danmark:

  • Almindingen, Bornholm
  • St. Dyrehave og Tokkekøb Hegn, Nordsjælland (Hillerød og Allerød)
  • Hareskoven, Rudersdal
  • Bidstrup Skovene, Roskilde
  • Klinteskoven, Møns Klint
  • Blåbjerg Klitplantage, Vesterhavet nord for Esbjerg
  • Nordskoven, Silkeborg
  • Klosterheden, Lemvig
  • Rold Skov, Himmerland
  • Svinkløv Klitplantage, Nordjylland vest for Aalborg

Har du et ønske eller en drøm om at gennemfører alle de 10 spir, så skal du også have en ordentlig mountainbike. Det nytter ikke noget at køre på noget billigt bras når der er tale om rigtig lange og svære MTB ruter, for selv øvede cyklister.

Derudover skal du også have det rigtige udstyr og beskyttelse når du køre på mountainbike. Det anbefales at køre med cykelhjelm, rygskjold og evt. også knæ- og albuebeskyttere.

Hvis du formår at køre alle de 10 spir, så kan du komme på Naturstyrelsens Hall of Fame liste, over alle mountainbikere der har kørt de 10 spir og gennemført dem indenfor en periode.

Leave a Reply